Wednesday, March 24, 2010

Petua turunkan berat badan, awet muda, tumit pecah dan mudah bangun pagi
Teh cina dan limau kasturi untuk turunkan berat badan.


AMBIL 3 sudu besar serbuk teh cina dan rendam dalam air. Tapis dan campurkan dengan air perahan limau nipis. Amalkan selalu meminumnya 2 kali sehari iaitu sebelum sarapan dan sebelum tidur. Selain itu amalan meminum perahan air limau nipis atau limau kasturi setiap hari juga mampu menurunkan berat badan. Sediakan dua biji limau nipis atau limau kasturi setiap hari. Perah airnya ke dalam gelas yang berisi air sejuk.Masukkan ke dalam peti ais. Amalkan minum selepas makan tengahari atau selepas makan malam.


Belimbing buluh atasi tumit pecah

GOSOKKAN tumit kaki dengan menggunakan belimbing buluh. Kemudian berus tumit kaki dengan berus lembut. Amalkan sebelum mandi.
Cara mudah untuk bangun awal pagi
SEBELUM tidur. tepuk bantal tiga kali sambil berselawat ke atas Nabi S.A.W. Niat dalam hati untuk bangun pagi lnsyaAllah. esok terjaga dengan sendirinya.
Ingin kelihatan awet muda
AMALKAN memotong kuku atau rambut pada hari Isnin, Khamis dan Jumaat. Selain itu, amalkan menanam kuku/rambut yang dipotong atau gugur. Sejurus bangun pagi, sebelum mandi amalkan petua ini. Urutkan wajah anda dengan air dari bawah dagu hingga ke atas dahi diiringi selawat Nabi 3 kali. Amalkan setiap hari urutan ini. Insya Allah anda akan kelihatan lebih muda.

Tuesday, March 23, 2010

Panduan Kurangkan Berat Badan

Cara Kurangkan Berat Badan.Mesti ramai yang rungsing tentang berat badan yang semakin bertambah atau meningkat tidak seperti yang diidam idamkan oleh mereka.Berikut adalah panduan ringkas dan cepat untuk cara menurunkan berat badan:

1. 1.Jangan skip meals.Ramai ingat bahawa anda perlu skip meals seperti elakkan sarapan pagi dan melaparkan diri untuk kurang berat badan. Ini salah. Dengan cara ini anda hanya berjaya menurunkan metabolisma badan. Panduan Terbaik?Makan 5-7 hidangan sederhana sehari dan kurang makan/minum 2-3 jam sebelum tidur.

2. 2.Kawal nafsu makan….once nafsu is there memang susah untuk membuat pilihan makanan yang baik. Again di sinilah anda perlu makan 5-7 kali sehari untuk mengawal nafsu makan anda.

3. 3.Tingkatkan tahap keaktifan anda…tak semestinya dengan jogging atau bersenam di gym. Yang penting anda tingkatkan aktiviti physical untuk bakar lebih calorie, seperti
* Park kereta anda lebih jauh daripada destinasi anda
* Jangan guna lif…use the stairs
* Bersihkan rumah anda



4. 4.Ketahui keperluan kalori anda. Ini penting dan jika anda rajin, bandingkan keperluan kalorie dengan pemakanan kalorie seharian anda.

5. 5.Eliminate makanan yang 1. tidak elok dan 2. tidak perlu. Kekadang kita ambil makan/minuman yang actually kita tak perlukan sangat pun….just because its there, doesn’t mean we have to eat or drink them

6. 6.Diet pills? Yes they work tetapi tidak jika anda tidak gabungkan penggunaannya dengan makanan yang terkawal…..

7. 7.Tak pandai kawal nafsu makan? Belilah protein shakes dan makannya di antara hidangan due kali sehari..1. antara sarapan dan lunch…2. antara lunch dan makan malam

life without friendship is like the sky without sun.
best friends worst enemies..

Friendship Quotes from dolliecrave.com


Friendship Quotes friends beleive in you when you have ceased to beleive in yourself..

Friendship Quotes from dolliecrave.com


Friendship Quotes when it hurt to look back and you scared to look ahead, you can look beside you and your bestfriends will be there.
friends are like stars..they came and they go..but the ones that stay are the ones that glow..

Friendship Quotes from dolliecrave.com


Friendship Quotes

Friendship Quotes from dolliecrave.com


Friendship Quotes friendship is the comfort that comes from knowing that even when you feel all alone,you aren't.
friendship is just a word but my girls give it a meeaning.
true friendship comes when silence between two people is comfortable.



About Me Signs


Pretty Icons


Myspace Layouts


Pretty Icons


Myspace Layouts


Pretty Icons


Myspace Layouts

Monday, March 22, 2010

1st Day wat blOg :)

salam semua..ari nie 1st tyme n 1st day ku wat blog..hehe ase cm excited gk la coz x pena pon adew pengalmn create blog sndri..ni pon wat sbb rumateku aishah n zila semgt bg support,,kui3..bgus tol lah dorang nie..hehe..syok gk la..tp act ku x pndai sgt nk start blogging nie...ade spew2 leyh tlg ajakn x??huhu spe2 je la yg berhati mulia n baik hati 2 kn..hehe jgn malu2 taw aja..ku kn dak bawu arap yg da lme2 n da pkar 2 sila beri tunjuk aja k..ermm tp kn nk cari friends kt lam nie susa x?huhu arap ku dpat tmbah rmai knalan n tuka2 pndapat kt cni ngn suma k..n ase smpi cni je kot coretanku untk kli nie..salam sayang n knalan wat semua dri ku..with love~lia.. :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...