Sunday, April 25, 2010

exam oh exam ♥



salam semua..lia rasa mcm da lme gile da x udate blog nie..
maklum la skrang nie bz ckit ade ngah final exam..huhu..
ape kabar sume?arap sume chat cam bese ea..alhamdulillah..
erm sbnrnye lia pon tataw jugak na tulis sal ape ni..
tp xpe la..nak ckp sal exam la..lia bawu je abes 1 paper 22/4 lpas..
paper chemist..so skg lia ade agy 3 paper..seram2 3 mcm 30..hik3..
alhamdulillah paper chemist ari 2 leyh la jugak jwab..
da xmo pk da sal 2..nk focus pd paper strusnya pulak..huhu..
paper2 yg akn datg 2 adalh paper csc,biology n qmt(maths)..
adeyh seram lah csc 2..susa sgt kot bab 2 lia ase seram..
tp insyaallah lia kne yakin bleyh wat kn..huk3..
t jnji kne stdy lah..erm ye2..i can do it..
bio n qmt pon i will do da best..
caiyok2..ermm dekan2 aku pasti jadi milikmu..
hehe..kate2 perangsang bg semangt tok dri sendri..huhu..
insyaallah arap sangt leyh dpt dekan sem ni..
nk coover blik yg sem2 lpas..huhu..
sem lpas cm byk men ckit..
sem ni arap ok dari sem lpas..
ya allah bantulah hambamu ini..
hanya padamu aku memohon..
lia ase sampai cni je kot tok kali nie..
ade mase t lia update agy okeyh..
buat owang yg lia syg 2..jge dri baik2 okeyh..
huhu..miz u..bubbye.. :)

Friday, April 9, 2010

Ya Allah Beriknlah Aku Kekuatan..



Salam wahai sahabat2 dan teman2 yang ku sayangi sekalian..
harap sume nye berada dalm keadaan sihat..bersyukur lah ats nikmat nyawa yg kite
peroleh dariNya..dengannya kita masih lagi dapat melihat dunia ini dan masih lgi dapat
menghirup udara dan bernafas seperti biasa..alhamdulillah..
hari ni lia bawu saje selesai test qmt110(math)..
soaln tadi tu boleh than jugak la susah..
erm lia ase da buat banyak jugak soalan past year tok qmt110 nie..
tp td mase test soaln yg lec bgi agk berbeza dgn soaln yg da biasa msuk final exam..
huhu..lia rase mcm sedih jugak tadi sebab x dpat jwab dengan baik..
takut jugak ni..sebnarnye carry mark 2 kne score baru lah final x semput..
tpi insyaallah lia akn buat yg terbaik untuk final nie..
hehhe...tp 2 la lia xboleh cakap saje..lia kene buktikan jugak..
ermm tapi ape yg lepas tu better kita x pyah pkir dah kan..
better kite concentrate kn untuk yg akn datg..
mggu dpan lia ade test bio..
ni lagi 1 subjek killer..lia kne buat tol2 utk subjek bio ni jugak..
sebab total credit hour utk bio nie 4 credit hour..
byk 2 kan..so memg kne skor betol2 sbjek ni..
x boleh main2.huhu..
hmm ya Allah tlg la beri aku kekuatan untuk truskan
memajukan diri ku ini ke arah kebaikan..
hanya kepadamu aku memohon..
lia rase masih ade mase lagi utk lia buat yang terabaik untuk sem ni..
rindu sangat time zaman part 1..suke sangat bile teringat..
mase part 1 dlu..ape2 aje lia rase semangat sgt..
nak prgi klas semangt..nk g mne2 pun lah sume nye semangat berkobar2..
x macm skang ni..sifat mlas membelenggu diri..
huhu..harap2 lia dpat ubah sifat mlas ni..
insyaallah boleh jika kite sndri yg ubah..
tiada org lain yg boleh ubah dri kita melainkn dri kita
sendri..huhu..
jadi mesti berpegang pada prinsip tu..
hmm ok la rasa nye sampai sini saje lah warkah lia untuk kali ini,.
nanti kalau ada masa lapang lia akn sambung lagi mencoret kn apa yg
tersirat di hati lia..
selamat tinggal kawan2..semoga allah merahmati kamu semua..
wassalam..

Friday, April 2, 2010

erRmmm..


salam..hye kwan2 sume..cht x ari nie?
arap2 sumenye chat mcm bese jew ok..
ari ni lia nk kongsi ckit je wengn korang..
td tgahari lia ad prgi dgr ceramah kt dsg kt u lia..
ermm alhamdulillah tergrak gk ati nk pergi dn meluangkn mse tok dgr ceramah 2..
sbnrnyer lia jrg dpat pluang g dgr ceeramah..huhu..
tjuk ceramah pd ari nie ialah kiamat sudah dkat..
haaaa..seram x tjuk dye kwan2..huu..
lia pn dgr tjuk dye asew mcm ade sdikit keinsafan kt lam dri ni..
sbb kite sndri pon xtaw ble ajal kite smpai..
ntah skrg,besok atau luse kn..
jd..kte mstilah kne sentiasa bersedia tok dipanggil menghadapNYA..


arap2 kite sume meninggl lam keadaan beriman..aminn..
ustazah yg bg ceramah td nmpak berkesan ap yg dye smpikn..
skrg ni kn dunia da akhir zaman..
mcm2 leyh berlaku..huhu..
jdi kte sndri lah yg kne pndai bwak dri kte supye x mudah terpengaruh dgn mne2 ajran yg menyesatkn..
brsama lah kite memuhasabahkn dri kite ok kwan2.
smpai cni jew kot..t ade mse kte smbung agy..
wassalam..

Thursday, April 1, 2010

dinner owh dinner


salam..
sje nk kongsi ngn kwan2..
semalm dinner kos kteorg brjaln ngn selamat n lancar..
huhu..mkann tyme dinner smalam pn cdapp sgt.
kire puas aty lah.hehe..ase cm nk mkn agy..
pape pon dinner ni kre bes gk cuz part kteowg yg handle..huhu..
tp klu ade pape kkurgn uwh minx maaf la..
insyaallah akn diperbaiki lgy pd mse akn dtg..
aminn..huhu..caiyok2..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...