Friday, June 25, 2010

countdown . .


assalamualaikum semua..
wah dalm sedar tidak sedar sem baru da nak mula..aiyok...
syok sangat duk umah smpai tak pasan lak da nak balik u da..sob3..
tetibe cdeyh pulak kan..hee..xde la..xcdeyh pon...
tapi entah la perasaan ni cam bercampur baur la..cdeyh campur excited nak mulakan sem baru..
huhu dengan semangat baru..insyaallah.. :)
well,sem depan ada banyak tugasan besar menanti..so lia da x bleh nak main2 agi study..
lia mesti buat yang lbih baik dari sem lpas..seriously mintak2 semuanya okey..aminnn..
sem depan kelas pack ckit..so kne ready dari skarang la mempersiapkan diri untuk bz..huk3..
tapi tak saba juga rasa nak jumpa ngn kawan2 tersayang kat hostel t..hee.. :)
rasa cam rindu sangat maklum la da lama tak jumpa kan..
nanti ble da jumpa mesti borak je kejnye maklum la banyak cerita masa cuti ni kan..
seronok nye..hehe.. waa x saba rasanya tau..
korang pun mesti cam 2 juga kan...hi2..bes btul la..
anyway borak2 juga tp kje tetap jalan..
skarg ni ngah coutdown membilang hari2 sebelum mula sem baru..
time ni la kne hargai mase tol2 kat rumah ni kan..
setiap saat jangan dibazirkan..bg lia setiap saat kat umah ni berharga tau...huhu..
tol tak korang?hehe.. setuju je la ek...
waduh2 nmpaknye masa mencemburui kita..hik3..
lia nak masuk beradu la..ngantok kot..
hmm ok la c u all..
take care..salam...
:))

Saturday, June 12, 2010

F.R.I.E.N.D.S


fRienDS..

fOReVEr ~

i love u all my friends..
nice to know u all..
:)

thAnkS . ,

4 beinG SuCh a gOoD fRienDS fOR me..

sekALi kAwaN seLamanya tetAp kawAN ..



terima kasih kerana membUAt kU tersenyUM menjALani haRi2 inDah bersAmamU !!

a lOT oF SMILE 4 U..

:))

sayAnG kamU semUa sGt2 !!
mUAhx
:))

Friday, June 11, 2010

Iman mutiara

Iman adalah mutiara
Di dalam hati manusia
Yang meyakini Allah
Maha Esa Maha Kuasa

Tanpamu iman bagaimanalah
Merasa diri hamba padanya
Tanpamu iman bagaimanalah
Menjadi hamba Allah yang bertaqwa

Iman tak dapat diwarisi
Dari seorang ayah yang bertaqwa
Ia tak dapat dijual beli
Ia tiada di tepian pantai

Walau apapun caranya jua
Engkau mendaki gunung yang tinggi
Engkau merentas lautan api
Namun tak dapat jua dimilki
Jika tidak kembali kembali pada Allah

P/s : harap kawan2 dapat  hayati lagu ni. Lagu ni famous sangat rasanya time kecil2 dulu selalu je dengar kat mane2. Lagu ni memang best dan membawa erti yang sangat mendalam tentang betapa agungnya iman itu dalam diri seseorang hamba Allah yang hidup di atas muka bumi ini dan menjalankan tanggungjawab nya sebagai khalifah yang telah diamanahkan oleh Allah untuk mentadbir bumi ini dengan bimbingan dan panduan al-quran dan as-sunnah.

Thursday, June 10, 2010

jum renungkan bersama..












Jadikanlah Ghadhul Bashar (menundukkan pandangan) sebagai ‘hiasan mata’ anda, nescaya akan semakin bening dan jernih.
Oleskan ‘lipstik kejujuran’ pada bibir anda, nescaya akan semakin manis.
Gunakanlah ‘pemerah pipi’ anda dengan kosmetik yang terbuat daripada rasa malu yang dibuat dari salun iman.
Pakailah ‘sabun istighfar’ yang menghilangkan semua dosa dan kesalahan yang anda lakukan.
Rawatlah rambut anda dengan ‘Selendang Islami’ yang akan menghilangkan kelemumur pandangan lelaki yang membahayakan.
Hiasilah kedua dua tangan anda dengan gelang Tawaduk dan jari-jari anda dengan cincin Ukhuwah.
Sebaik-baiknya kalung anda adlah kalung ‘kesucian’.
Bedaklah wajah anda dengan ‘air Wudhu’ nescaya akan bercahaya di akhirat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...