Friday, August 13, 2010

RINDU NYER ^_^

Assalamualaikum w.b.t.  diharap semua sihat walafiat ea.. puasa penuh lagi tak setakat ni? Hi2 saje je nak wat survey. Jangan ponteng puasa tau especially bagi kaum adam. Erm bila tiba time bulan puasa ni teringat zaman sekolah dulu time berpuasa kat hostel, saje je nak share ngn korang semua. Seronok nya berbuka dengan kawan2 dekat dining hall. Kalau musim puasa, lepas riadah dalam kul 6 gitu semua da berebut2 nak g dining. Yela kalau lambat nak kne beratur panjang ambil makanan kan. Sapa yang sanggup da la tak larat. Huhu. Pas 2 kami2 mesti golongan yang agk awal jugak la tiba kat dining tu, kadang2 tu sempat la jugak tlg makcik dining kemas2 makanan. Baik kan. Hehe apa salah nya dapat pahala kan tlg org. pas amik makanan, tanpa membuang masa lagi terus balik dorm, nak g mandi pulak. Adoe ni lagi satu hal nak kne berebut shower lag. Ish3, betol3 tak sanggup. Saba2 sebab tu kena g mandi awal tak payah susah2 nak berebut. Tapi kan kalau rasa2 macam penat lagy rest dulu kat lam blik pastu “cop shower”  suh kawan tlong copkan after dye mandi. Hehe bijak kan taktik nie. Rasanya ramai kot student yg wat cmni.  Da ciap mandi rehat2 jap sementara tggu nak berbuka kan. Pas tu tibalah masa tuk berbuka. Kadang2 da dekat nak masuk berbuka pon ada lagi yang baru nak mandi. Kesian kan. Maybe diorang syok sgt kot beriadah tadi esp dak laki. Jangn marah k tu memg kenyataan pon. Hehe tapi maybe ada certain tak macam tu kan. Hehe. Okey pas berbuka tibalah masanya untuk menunaikan solat maghrib, isyak n solat terawih berjemaah kat surau. Pastu barulah ke kelas , prep cam bese. Sampai kat kelas tu kdg2 bukan trus bukak buku study sti buka cerita sal makanan tyme berbuka tadi esp dak perempuan la. Kalau ada yang pegi bazaar ramadhan agy seronok tapi kadg2 kiteorang pesan kat warden je suh belikan sebab malas mau kua nak save duit naty nak kne bayar tmbang bas ag kan. Tapi rasa sama je kalau suroh org belikan kan sebab kalau pegi sendiri lagi la byk duit habis yela rasa macam nak beli semua je tyme kat bazaar tu. Isy3 perut apa nie. Hehe. 

sekolahku tercinta ^_^

Pastu time sahur lagi seronok tau, kadang2 tak tdur pon saje je sambil study grup then lam kul 4 gitu pegy la dining tuk sahur, nasib da bukak tau tapi kalau area macam tu mesti dining tu kosong agy. Kalau ada pon 2 3 je dak prempuan, dak laki jgn harap la langsung takde wakil agy. Hi3. Diorang memg suke bgun lambat2 tau. Kelaka je bile dgr ustaz kejut diorang siap gune siren lagy. Tapi diorang ni memg susah nak bangun tau. Huhu. Pastu kalau ustaz agy rajin, ustaz pegi ketuk dorm tiap2 aras. Bising gler bunyi, tapi ada gak la yg bangun. Bile da dkat2 imsak tu, baru Nampak diorang berkerumun dtg nak g sahur kat dining, ey sempat ke nak mam? Huhu.. ntah sempat kot diorang bab mkan ni expert ckit. Hi3. Macm2 kan. Erm memg rindu sgt zaman2 tu tp akan ku abadikan jadi memori terindah dalam kotak fikiranku. Ok lah t ada masa kite sambung cite lagy ea. Da nak berbuka da pon jadi lia nak ucapkan selamat berbuka puasa kat semua umat islam yang menunaikan ibadah puasa. Jgn lupe mulakan dengan bismillah ea lagi 1 jgn makn banyak2 sgt tau t tak leh nak terawih pulak. k setakat ni jela wat masa ini. Salam.

surau sbpi temerloh yg ku rindu sentiasa di hati ^_^

2 comments:

Tomato Gurl's Life said...

jgn lupa solat terawikh :)

aliya qistina said...

aah mesti..jum2 g terawih same.. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...