Sunday, September 12, 2010

ceritera di aidilfitri

Assalamualaikum..
Salam lebaran buat semua okeyh.. da lame tak update blog ni.. maklum la time raya bz ckit.. penat toll ah tu asyik tdo jew..hehe..
Ok hari ni ada peluang ckit nak update blog cite sal raya lah pulak.. taun ni lia raya kat kg kat maran, kg belah mak seronok sangat.. huhu.. ramai jugak sanak saudara yg datang beraya kat umah, meriah sangat smpai tak menang tgn n yg pling penting dapat duit raya.. tu yg paling besh..
Raya pertama cam biasa tak leh g beraya sgt cuz ramai owg datang beraya kat umah tapi ada la jugak kesempatan nak g beraya dekat umah2 jiran kat kg nih.. maklum la da lame tak balik kg diorang pon ckp kat mama ‘waah da besar da anak dara dye’ kelakar lak  rasanya makcik2 ni.. huhu…
Time raya ni yg paling best sekali sebab dapat makan banyak2 kan.. raya first mam nasi dagang, bihun sup, lemang, rendang ayam n ketupat(yg ni mmg wajib lah kan)..banyak tol mkan aishh apa nak jadi ni.. hehe.. ok raya kedua plak menu nye adalh mee kari n nasi impit, cocktail, soto.. adeyh memg kenyang gila perut.. huk3.. paling suke cocktail..shedapp.. then raya ketiga lak mam nasi ayam.. shedappnye mama masak.. hehe bila lah pulak nak pandai masak cam mama nie.. ari ni da nak balik kuantan barang2 sume da ciap packing.. bubbye maran t kite jumpa agy tau.. jgn cdey2 ea..
Erm okey2 nak ready brgegas pulang ke rumah da nie.. selmat beraya k kawan2.. nak duit raye!! Hi3 gurau je okey.. tp lau nak bg pon ok jgak.. selamat hari raya aidilfitri.. minal aidil wal faizin..

5 comments:

Anonymous said...

untuk mu duhai kekasih hati, jiwa purnama di hatiku, moga sejahtera hidupmu,

i luv u hahaha

saya_arief said...

muke t'menung mikir nk mintak duit raye.
;p

aliya qistina said...

anonymous : luv u too so much..hope u too syg :)

arief : ap lg, cpt la kasi wet raya..hee :)

Kimmy Ai said...

selamat hari raya aliya~ ;)

aliya qistina said...

kimmy ai : selamat hari raya..maaf zahir batin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...